Inka Vähäkoski: “Tuotevideot tuovat varmuutta ostopäätökseen.”

Mar 10, 2019

Vajaa vuosi sitten 18 vuotias Inka Vähäkoski Riihimäeltä sai kiinnostavan viestin, jossa häntä pyydettiin uuden Linktio-sovelluksen beta-testaajaksi. Pienen mietinnän jälkeen hän oli erittäin halukas lähteä kokeilemaan jotain täysin uutta - tulevaisuuden shoppailusovellusta.

Linktion tiimi löysi Inkan Instagramista ja hänen visuaaliset kuvat ja niistä huokuva positiivinen asenne tekivät heti vaikutuksen. Vähitellen on selvinnyt entistä selkeämmin, että Inka on juuri oikea henkilö viemään Linktion brändiä eteenpäin.

Testausjakson jälkeen Inka on ollut yksi aktiivisimmasta #iamlinktio yhteisön jäsen!

Kerro vähän tarkemmin itsestäsi?

Inka Vähäkoski: Tällä hetkellä olen lukiossa opiskeleva nuori ja valmistun keväällä. Olen kiinnostunut muodista, urheilusta sekä matkustamisesta. Tykkään pitää elämäni hyvinkin hektisenä ja olenkin koko ajan menossa suuntaan tai toiseen. Minulle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe, ystävät, työ, koulutus sekä rentous ja vapaus tavoitella omia unelmiani.

Mitkä asiat saivat sinut kiinnostumaan Linktiosta alun alkaen?

Inka Vähäkoski: Mielenkiintoni Linktiota kohtaan herätti se, että en ollut aiemmin kuullut tämän tyyppisestä konseptista. Linktio toimii sosiaalisen median ympärillä ja sosiaalinen media näkyy jokapäiväisessä elämässäni hyvinkin paljon, joten koin hyväksi mahdollisuudeksi yhdistää oman luovuuteni ja sosiaalisen median. Myös idea suomalaisen yrityksen tukemisesta kuulosti houkuttelevalta.

Inka on ehtinyt jo toimia useamman kotimaisen brändin lähettiläänä Linktiossa. Hän on kuvannut upeita videoita mm. KN Collectionin hatuista ja pipoista, Yvetten treenivaatteista, Nordic Swan Livingin asusteista, Mayn sisustustuotteista sekä Glitternistin meikeistä.

Linktiossa onkin mahdollista shoppailla huippubrändien tuotteita muotiin, asusteisiin, kotiin ja kosmetiikkaan.

Miten sä kuvailisit omaa tyyliäsi ja itseäsi shoppailijana ylipäätään?

Inka Vähäkoski: Mun tyyli vaihtelee päivittäin lähinnä sen mukaan, minkälainen fiilis mulla on ja mitä ohjelmaa päivän mittaan on edessä. Useimmiten tykkään pukeutua yksinkertaisesti ja siististi, ja suosin hillittyjä värejä kuten mustaa, valkoista ja beigeä. Shoppailijana olen nettikauppojen haukka ja tilaankin suurimman osan vaatteistani netistä kaupasta ostamisen sijaan.

Mitkä on sun lempituotteet ja -brändit Linktiossa?

Inka Vähäkoski: Mun ehdottomia lempibrändejä Linktiossa on Leggou, Yvette ja La Mar. Ja yksittäisiä lempituotteita Mayn Lankakorit sekä Sagalagan kosmetiikkalaukut! Kaikkien kyseisten brändien tuotteet ovat yksinkertaisia, mutta omaavat joko kiinnostavia kuoseja, muotoja taikka värejä.

Linktion käyttäjät ovat kaiken keskiössä ja he pääsevät kuvaamaan tuotevideoita mukana olevien brändien tuotteista. Käyttäjävideoiden avulla tuotteet heräävät eloon aivan uudella tavalla, mihin kuvat ja tekstit eivät pysty. Tuotteiden materiaaleja ja kokemuksia voidaan kertoa videoilla aivan uudella tavalla.

Miksi videot sopivat tuotteiden myyntiin ja millaiset videot toimivat mielestäsi parhaiten?

Inka Vähäkoski: Videot tuotteiden myynnin rinnalla tuovat ostopäätöksen harkintaan mielestäni tietynlaista varmuutta. Jos tuote on vaate video auttaa ostajaa näkemään, miltä tuotteeseen käytetty materiaali näyttää ja istuuko kyseinen vaatekappale miten päälle. Asusteissa/kalusteissa ostaja pääsee näkemään tuotteen todellisen koon ja mahdollisesti voi saada videosta inspiraatiota myös omaan sisustukseen/tyyliinsä. Videot, jotka ovat yksinkertaisia, helppoja sekä selkeitä ovat kaikista toimivimpia!

Ostajalle videot siis tarjoavat paremman kokonaiskuvan tuotteesta ja helpottaa ostopäätöksen tekemistä verkkokaupassa. Linktion ostokokemuksesta on rakennettu saumaton, nopea ja ennen kaikkea erittäin turvallinen. Pystymme tarjoamaan pankkitason turvallisuuden yhteistyössä kumppanimme Adyenin kanssa.

Miten sinä olet kokenut Linktion ostokokemuksen käyttäjänä verrattuna muihin verkkokauppoihin?

Inka Vähäkoski: Linktiossa ostokokemus on erittäin miellyttävä ja helppo. Monista tuotteista näkee kuvien lisäksi myös useita eri videoita ja näkökantoja, joka voi antaa rohkeutta myös entuudestaan tuntemattomien brändin tuotteiden ostamiseen. Ostotapahtuman suorittaminen on nopeaa ja toimii luotettavan yhteistyökumppanin kautta.

#iamlinktio vaikuttajayhteisön rooli vain kasvaa tulevaisuudessa ja visiomme on ottaa yhteisön jäsenet mukaan myös mm. tuotesuunnitteluun. Me haluamme löytää lahjakkaimmat ja oikealla asenteella varustetut henkilöt mukaan rakentamaan yhteistä menestystarinaa.

Mikä on parasta #iamlinktio yhteisössä ja mitä odota tulevaisuudelta?

Inka Vähäkoski: Parasta #iamlinktio yhteisössä on ehdottomasti kaikkien innokkuus. Moni tuottaa sisältöä aktiivisesti ja innokkuus näkyy sisällön pirteydestä ja hyvästä toteutuksesta. Yhteisössä mielipiteitä jaetaan ahkerasti kannustavaan sävyyn. Yhteisössä on mukana ihania persoonia, joihin pääsee tutustumaan samojen mielenkiinnon kohteiden ympäröimänä. Odotan tulevaisuudelta kasvavaa yhteisöä ja yhteistöitä uusien brändien kanssa. Uskon Linktio konseptin kasvavan vahvalla pohjalla entistä laajemmaksi ja uniikimmaksi yhteisöksi.

Inka on nähnyt Linktiota läheltä sen kehitysvaiheen alusta alkaen sekä ollut tärkeä osa yhteisöämme. Sinulla onkin varmasti ajatuksia tuleville #iamlinktio yhteisön jäsenille.  

Miksi kannattaa hakea mukaan Linktion vaikuttajayhteisöön?

Inka Vähäkoski: Mun mielestä Linktion vaikuttajayhteisöön kannattaa hakea mukaan, koska se antaa mahdollisuuden päästä mukaan nykyajan some yhteisöön ja luomaan omaa asemaansa sen keskelle. Linktion ei kuitenkaan määrittele, minkälaista tuottamasi sisällön pitää olla, vaan saat tuoda omat ideasi ja luonteen esille. Linktio voi avata sinullekin monia uusia ovia ja mahdollisuuksia tulevaisuudessa niin kuin se avasi minullekin.